• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Auroras Encore is rapste paard in Grand National

  Ryan Mania op Auroras Encore won de Grand National.

  Auroras Encore heeft de 166e editie van de prestigieuze Grand National gewonnen. Er waren gouden zaken te doen, want de hengst van jockey Ryan Mania was een outsider. Hij stond 66 tegen 1 bij de bookmakers.

  Van de 40 gestarte paarden kwamen er na een race van 7.140 meter en maar liefst 30 hindernissen 17 aan de finish. Teaforthree liep lang aan de leiding, maar na het laatste obstakel joeg Mania Auroras Encore naar de zege.

  "Er zijn geen woorden om mijn geluk te beschrijven", zegt winnaar en debutant Mania. "Dit is een droom, ik kan het niet geloven. Auroras Encore was klasse vandaag. Het paard heeft van elke seconde genoten."

  Met zijn zege bezorgt hij de eigenaars van Auroras Encore 644.500 euro. De voorbije twee jaar stierven vier paarden in de Grand National, deze keer ging alles goed.