• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Met Cavendish naar de Tour? Denk er over na"

  Boonen: "Die jonge gasten willen het té goed doen voor Cav."

  Mark Cavendish zou Tom Boonen heel graag in zijn treintje hebben voor de Ronde van Frankrijk. "Maar is er ook een najaar waarin ik wil schitteren", zegt Boonen, die herstelt van een ribbreuk. "Het zal zondag pijn doen."

  "Shit happens, maar woensdag liep het wel zwaar uit de hand bij ons", zegt Tom Boonen in zijn column in Het Laatste Nieuws.

  "Het is geen kwestie van slechte wil of gebrek aan talent. Die jonge gasten kunnen dat wel, maar het probleem is dat ze het voor een wereldtopper als Mark Cavendish té goed willen doen. En dat ze op dit niveau nog de ervaring missen. Die krijg je niet op 1-2-3."

  "In die zin begrijp ik dat Mark me er in de Tour heel graag bij zou hebben. Ik ga niet hier en nu de knoop doorhakken. Ik denk er over na."

  "Maar er is ook nog een najaar, waarin ik zelf wil schitteren. En waarin de ploegleiding prestaties van me verwacht, eerder dan dat ze me de spurt voor Cavendish zou willen zien aantrekken."

  "Weekje uitblazen in het zuiden, zonder fiets"

  Voor Tom Boonen is het voorjaar om zeep. Vorig weekend viel de Belgische kampioen uit met een gebroken rib in de Ronde van Vlaanderen.

  "Een zware domper, die ik in tussentijd al redelijk heb verteerd", zegt Boonen.

  "Gelukkig blijkt het "maar" om een breuk van de tiende rib te gaan. Ik blijf nu nog een aantal dagen in België, om alles fatsoenlijk te laten genezen. Daarna vertrekken we en wil ik eerst een week uitblazen in het milde zuiden. Zonder fiets, jawel."

  "Sterkste mag winnen"

  "Maar zondag zal het ongetwijfeld pijn doen", zegt Tom Boonen over de Hel van het Noorden. "Ik voelde me zeker niet slecht en had een kans in Parijs-Roubaix. Ook al was het misschien maar een waterkansje."

  "Van mij mag de sterkste winnen. Veel hangt af van de wind. Als die pal op kop zal blazen op de zwaarste kasseistroken, dan wordt het voor Fabian geen simpele opdracht om de rest uit het wiel te knallen. Dan is alles mogelijk. En als ik thuis ben, kijk ik. Maar blijf ik wel thuis?"