• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vertonghen is Speler van de Maand in Engeland

  Vertonghen trof in maart drie keer raak voor Tottenham.

  Jan Vertonghen is verkozen tot Speler van de Maand in de Premier League. De Rode Duivel scoorde in maart drie keer in de Engelse competitie. Zijn club Tottenham staat op de derde plaats. "Ik ben enorm trots", zegt Vertonghen.

  Vertonghen is bezig aan z'n eerste seizoen bij Tottenham. De Belg heeft er zich meteen opgeworpen tot sterkhouder in de defensie en is publiekslieveling nummer twee, na Gareth Bale. Die won vorige maand de trofee.

  In maart speelde Vertonghen zich extra in de kijker met drie doelpunten voor de Spurs. Afgelopen zaterdag maakte de verdediger nog het verschil met een goal en een assist in de met 1-2 gewonnen wedstrijd bij Swansea City. Tottenham is zo opgeschoven naar de derde plaats in de Premier League.

  Het is niet de eerste keer dit seizoen dat een Belg wordt verkozen tot Speler van de Maand. Marouane Fellaini (Everton) kreeg de prijs in november.

  Vertonghen: "Mijn geheim is Gareth Bale"

  Jan Vertonghen, die al in 41 matchen in actie kwam voor Tottenham, is in de wolken met zijn trofee van Speler van de Maand. "Ik ben enorm trots. Dit is een ongelooflijk gevoel", zegt hij.

  "Dat ik geregeld scoor? Misschien geeft de tegenstand te weinig aandacht aan verdedigers."

  "Mijn geheim is Gareth Bale. Hij gaf me al drie geweldige assists. Scoren is altijd leuk en het heeft me zeker geholpen om deze trofee te winnen."

  "De rest van het seizoen spelen we alleen nog finales. We willen de Champions League halen en doorstoten in de Europa League."

  "We weten dat we elke wedstrijd moeten winnen om in de top vier te blijven in de competitie en door te stoten in de Europa League. Dat is een uitstekende motivatie en zorgt voor gezonde druk. Hopelijk kan ik ook nog een paar goals maken."