• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stijn Devolder: "Het gaat opnieuw goed"

  Stijn Devolder reed een sterke Ronde van Vlaanderen.

  Na enkele magere jaren lijkt Stijn Devolder (RadioShack) stilaan weer het niveau te benaderen dat hem twee overwinningen in de Ronde van Vlaanderen opleverde. Devolder maakte zondag indruk in de Ronde in dienst van winnaar Fabian Cancellara.

  "Achteraf zijn veel renners mij komen zeggen dat het hard ging. Ik wist niet dat ik ze pijn aan het doen was. Maar de benen liegen niet: als niemand aanvalt, is dat omdat iedereen kapot zit", vertelt Devolder in Het Nieuwsblad.

  "Het zegt wel iets dat ik niet besefte dat de rest aan het afzien was. Het toont aan dat de voorbije jaren nog in mijn achterhoofd zitten. Het vertrouwen van de tijd dat ik de Ronde van Vlaanderen won, heb ik nog niet. Dat kan alleen terugkomen door nu voort hard te werken."

  "Stap 1 was voor mij opnieuw renner worden in het voorjaar. Ik wilde Fabian bijstaan in de finales. Dat heb ik zondag gedaan in de Ronde en dat wil ik in Roubaix opnieuw doen."

  "Dan is het tijd om stap 2 te zetten: opnieuw winnen. Het parcours van het Belgisch kampioenschap in La Roche ligt me."