• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ryckeman: "Ik heb er heel veel zin in"

  Brian Ryckeman begint aan zijn seizoen in Mexico.

  Openwaterzwemmer Brian Ryckeman staat voor de start van het nieuwe seizoen. Na een korte stage in Cancun (Mexico) zwemt hij in Cozumel, ook in Mexico, twee wedstrijden: de World Cup (13/04) en een Grand Prix (20/04).

  Ryckeman maakt eigenlijk een "comeback" na zijn mislukte Olympische Spelen. "Het is acht maanden geleden dat ik nog een wedstrijd gezwommen heb. Na de Spelen ben ik zelfs vier maanden niet in het water geweest. De voorbereidingsperiode was dus kort", zegt Ryckeman.

  "Mijn trainingssituatie is ook wat anders dit seizoen. Ik train nu vaker alleen, zonder mijn trainer. Het is een heel andere situatie dan vroeger. Het is wennen. Momenteel is het wat gissen hoe ver ik sta."

  "Mijn conditie is wel goed, maar niet zoals in mijn beste periode. Mijn snelheid is oké, maar mijn basis is momenteel niet zo groot. Het wordt afwachten hoe het zal zijn in een wedstrijdsituatie. Ik heb op training al een paar mooie dingen gedaan, dus ik heb er wel vertrouwen in. En ik heb heel veel zin, dat is het belangrijkste."

  "Mijn hoofddoel dit jaar is het WK in Barcelona. Ik zal er starten op de 10 en op de 25 kilometer."