• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mboyo: "Eén agent wilde zich per se bewijzen"

  Ilombé Mboyo vergat zijn identiteiskaart om naar de kapper te gaan.

  Ilombe Mboyo bracht de nacht voor de wedstrijd tegen Bergen door in de cel van een Brussels politiecommissariaat. De aanvaller van AA Gent doet zijn versie van de feiten in Het Laatste Nieuws.

  "Toen ik met enkele vrienden mijn kapper verliet in de Brusselse Matongé-wijk, wilde de politie onze identiteitskaart controleren. Maar die had ik niet bij. Ik vroeg de politie om me elders te controleren, want iedereen kent me in die buurt. Eén agent trok er zich niks van aan en begon ook luid tegen me te roepen", zegt Mboyo.

  "Iemand zei me dan dat ze op het commissariaat mijn identiteit zouden controleren en dat ik dan zou mogen vertrekken. Ik ben vrijwillig in de combi gestapt, zonder handboeien."

  "Eén agent wilde echter koste wat het kost een proces-verbaal opstellen om mij te treiteren. Zelfs zijn collega's hebben een degout van hem. In zijn rapport schreef hij dat ik de jongeren had opgehitst. Dat klopt niet: ik heb ze zelfs gekalmeerd."

  "Toen alles achter de rug was, was het al 23u. De parketmagistraat kon pas de volgende ochtend oordelen over de zaak, dus moest ik op het commissariaat blijven. Ik heb dan zelf gevraagd om in de cel te mogen overnachten. Die ene agent hoopte gewoon dat ik niet zou kunnen spelen tegen Bergen. Die man wilde zich gewoon bewijzen."