• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jurgen Van den Broeck geeft op in Baskenland

  Van den Broeck wil geen risico's nemen.

  Jurgen Van den Broeck heeft opgeven in de vierde rit in de Ronde van het Baskenland. De kopman van Lotto-Belisol heeft nog te veel last van zijn knie. Die bezeerde hij bij een val in de eerste etappe.

  Van den Broeck kwam maandag in de openingsrit ten val in de afdaling van de Alto de San Miguel en liep blessures op aan zijn rechterarm en -knie. Om erger te voorkomen stapte hij af in de natte en zware koninginnenrit in het Baskenalnd.

  "Ik heb in overleg met ploegleiding en dokter het zekere voor het onzekere genomen en ben gestopt", zegt Van den Broeck op Twitter. "Mijn knie is gezwollen en doet pijn. Wellicht ben ik gisteren te diep gegaan op de slotklim. Nog twee zware ritten was niet ideaal voor mijn knie."

  Door zijn val had Van den Broeck sowieso al zijn ambities voor een goed klassement moeten opbergen. In de stand volgde hij voor de start van de vierde rit al op zeven minuten van leider Sergio Henao.