• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cancellara valt tijdens verkenning Parijs-Roubaix

  Fabian Cancellara kwam ook al ten val tijdens de Scheldeprijs.

  Fabian Cancellara, de topfavoriet voor Parijs-Roubaix van komende zondag, is tijdens de parcoursverkenning gevallen. De schade zou meevallen. Voor Cancellara was het wel al zijn tweede val in evenveel dagen. Woensdag ging hij ook tegen de grond tijdens de Scheldeprijs.

  RadioShack dokkerde over de kasseistrook van Wandignies-Hamage (4 sterren) toen Cancellara plots tegen de grond smakte. De Zwitser viel daarbij net als in de Scheldeprijs op zijn linkerzijde.

  RadioShack-ploegleider Dirk Demol reed in de auto vlak achter Fabian Cancellara toen de Zwitser ten val kwam. "Het lijkt mee te vallen", zegt Demol.

  "We weten zelf niet zo goed wat er gebeurd is. In het begin van de strook was er een lichte bocht. Plots lag Fabian op de grond. Wellicht heeft hij een steen slecht geraakt. Het was een domme val."

  "Hij is op dezelfde kant als in de Scheldeprijs gevallen. Aan zijn val van gisteren had hij al wat schaafwonden overgehouden. Daar zijn nu dus nog wat meer blutsen bijgekomen."

  "Hij zal de handdoek niet gooien"

  Fabian Cancellara zocht na zijn val tijdens de verkenning even de ploegauto van Dirk Demol op. "We waren allemaal toch wel even geschrokken", zegt Demol aan Sporza.

  "Het is natuurlijk ongelooflijk dat Fabian twee dagen na elkaar valt. Hij is even moeten bekomen, maar daarna heeft hij de rest van de training toch kunnen afwerken."

  "Hij voelde al snel dat het niet zo ernstig was. Cancellara is in topvorm. Hij heeft te veel opgeofferd om nu de handdoek te gooien. Straks gaan we naar de dokter. Hopelijk bevestigt die ons gevoel."

  Ondanks de val van Fabian Cancellara houdt Dirk Demol een goed gevoel over aan de verkenning van RadioShack. "We kijken uit naar zondag."

  "Cancellara zal op zijn tanden moeten bijten. Vrijdag en zaterdag zal hij nog last hebben, maar zondag zal het wel beter gaan. In Roubaix doet alles sowieso toch pijn. Dan zal Fabian die schaafwonden wel vergeten."

  "De kasseien liggen dit jaar weer slecht. Maar we zijn tevreden over ons materiaal en onze hele ploeg is in topconditie."