• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pissige Cavendish: "Zat alleen in finale"

  Mark Cavendish was niet om aan te spreken na zijn sprint.

  Video player inladen ...
  0 / 0

  Mark Cavendish was niet om aan te spreken na zijn sprint.

  Video player inladen ...
  Het gezicht van Mark Cavendish stond op onweer na de Scheldeprijs. De Brit had op een vierde (record)zege gehoopt en misschien wel gerekend in Schoten. Maar dat viel tegen.

  "Ik begon vanuit 20e positie aan mijn sprint. Dat is veel te ver", zegt een duidelijk geërgerde Mark Cavendish. "Of ik te weinig ploegmaats had? In de finale wel, ja. We zijn de hele dag zó goed, tot de laatste kilometers. Ik begrijp ook niet hoe dat komt."

  Wanneer de Sporza-journalist doorvraagt, wordt het de Brit te veel. "Kunnen we over iets anders praten? Ik heb gewoon een wedstrijd verloren, dat is alles. Laat ons vooral hopen dat we voor de Tour een sterke ploeg op de been kunnen brengen. Ik zou het geweldig vinden als Boonen er dan bij is, maar eerst moet die nu rust nemen na dit vermaledijde voorjaar."

  Peeters: "Waarom doe ik nog een briefing?"

  Omega Pharma-Quick Step-ploegleider Wilfried Peeters wond er geen doekjes om. "Ik kan beter geen briefing doen, want ze doen niet wat ik gevraagd heb."

  "Op 2 kilometer van de finish hadden er nog twee mannetjes bij Mark moeten zijn. Nu moet Mark vanuit 25e positie vertrekken. Alles was nochtans goed verlopen tot 2 km van het einde. Maar ik ben niet tevreden", zegt Peeters.

  "Waarom er niemand meer bij Mark zat? Ik denk dat ze te nerveus waren. Op het moment dat ze niet moeten rijden, rijden ze wel. Ze missen een beetje de feeling om te weten wanneer ze moeten rijden."