• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nachtje cel en daarna scoren

  Ilombe Mboyo (r): "Er is niets ernstigs gebeurd."

  Ilombe Mboyo heeft de nacht voor de match tegen Bergen doorgebracht in de cel. De aanvoerder van Gent had een aanvaring met de Brusselse politie, weet Het Nieuwsblad. Enkele uren later scoorde hij twee doelpunten.

  Ilombe Mboyo bevond zich vrijdagavond in Matonge, de Afrikaanse wijk in de Brusselse gemeente Elsene. Een patrouille van de politie controleerde de voetballer en twee andere mannen, maar Mboyo weigerde mee te werken.

  Hij wou of kon zijn identiteitskaart niet tonen en zou een agressieve toon aangeslagen hebben. De politie nam hem mee naar het commissariaat.

  Mboyo werd er verhoord in aanwezigheid van zijn advocaat. De aanvoerder van AA Gent werd weerspannigheid tegen de politiemannen verweten en bracht de nacht in de cel door.

  Zaterdag liet het Brusselse parket Mboyo vrij. Hij werd niet in verdenking gesteld.

  Enkele uren na zijn vrijlating speelde Mboyo met Gent in Play-off II. Hij scoorde beide doelpunten tegen Bergen (2-0).

  Mboyo: "Niets ernstigs gebeurd"

  "Een echte arrestatie was het niet", reageert Ilombe Mboyo in Het Nieuwsblad. "Ik werd gewoon aan een politiecontrole onderworpen, dat kan iedereen overkomen."

  "Het is waar dat ik geen papieren bij me had, maar het klopt niet dat ik in de boeien werd geslagen en na verhoor gevangen werd genomen. Er is eigenlijk niets ernstigs gebeurd."

  Voor Mboyo was het niet de eerste keer dat hij in contact kwam met de politie. Als tiener maakte hij deel uit van een Afrikaanse stadsbende.