• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lokeren haalt jong talent van Lommel United

  Lokeren werkt al aan zijn ploeg voor volgend seizoen. Het heeft de komst afgerond van Hans Vanaken. De 20-jarige middenvelder, zoon van ex-eersteklasser Vital, komt over van Lommel United.

  Hans Vanaken kreeg zijn jeugdopleiding bij PSV, maar heeft intussen al twee jaar een basisplaats bij Lommel United. Lokeren-coach Peter Maes kent de middenvelder al lang, want hij speelde nog samen met vader Vital Vanaken.

  "Net omdat ik onze vriendschap niet op het spel wilde zetten, wilde ik 100 procent overtuigd zijn van de kwaliteiten van Hans. Ik ben er dan ook zeker van dat hij het kan maken. Hij moet het wel nog allemaal laten zien nu", zegt Maes in Het Laatste Nieuws.

  "Hans is een kruising tussen Ivan Leko en Tim Smolders. Tweevoetig, uitstekende inspeelpass, scorend vermogen. Een echte voetballer ook in zijn hoofd. Hij zal altijd koppig zijn ding doen. Die geldingsdrang is eigen aan toppers."

  "Voor zo'n speler hebben we altijd ruimte. We máken zelfs ruimte. Ik volg hem al lang, maar de laatste twee jaar heeft hij een enorme progressie gemaakt."