• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Heynen: "Veel twijfels bij Maaseik"

  Heynen dicht Maaseik niet veel kansen toe in de finale tegen Roeselare.

  Roeselare en Maaseik beginnen woensdag aan de finale van de play-offs. Vital Heynen is ex-coach en nog altijd adviseur van Maaseik. Hij tipt Roeselare als favoriet. "Bij hen is er een grotere drive, terwijl Maaseik kampt met twijfels."

  "Ik was verbaasd dat Maaseik het nog zo moeilijk heeft gekregen om de finale te bereiken. In de helft van de play-offs kwam er een kentering, maar het heeft dan toch nog tot de laatste bal moeten vechten", zegt Heynen aan Sporza.

  "Maaseik is goed aan de competitie begonnen, maar heeft dan een paar keer verloren. Dat heeft voor twijfels gezorgd en daarna is het eigenlijk niet meer in orde gekomen."

  Roeselare en Maaseik speelden dit seizoen vijf keer tegen elkaar. Roeselare won vier keer. "Dan weet je het wel. Het heeft met instelling te maken. In Roeselare is er meer drive."

  "Maaseik was bij het begin van het seizoen te zeker dat het wel zou lukken. Er zijn te veel spelers die er al drie of vier jaar zijn en veel gewonnen hebben."

  "Onbewust zorgt dat voor zelfvoldaanheid. Het is moeilijk om dat uit de spelersgroep te krijgen. Ik werk daar ook aan, maar tot nu toe is dat nog altijd niet gelukt."

  "Eerste match wordt heel belangrijk"

  Roeselare is favoriet voor Vital Heynen in de finale. "De eerste match wordt heel belangrijk voor Maaseik", zegt Heynen aan Sporza.

  "Maaseik is nu blij dat het de finale heeft gehaald. Dat kan een voordeel zijn, maar ik verkies het scenario waarop Roeselare zich geplaatst heeft. Maaseik heeft veel energie verspeeld."

  "Maaseik heeft woensdag vooral een goede prestatie nodig. Ze moeten vooral geloven dat ze Roeselare kunnen verslaan. Op dit moment ontbreekt dat geloof nog, denk ik. Maar als Roeselare Maaseik een kans geeft, kan het nog."