• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Brussels verbreekt overeenkomst met investeerders

  De rol van Johan Vermeersch bij FC Brussels is nog niet uitgespeeld.

  FC Brussels heeft de overeenkomst met de investeerders uit Dubai verbroken. Voorzitter Johan Vermeersch neemt de dagelijkse leiding bij de tweedeklasser weer volledig in handen. "De beloofde betalingen bleven uit", meldt de club. Vanuit Dubai klinkt een andere versie van de feiten.

  "De geruchten over de moeilijke overname worden bevestigd door het bestuur", meldt Brussels in een persmededeling.

  "Er was een intentieverklaring tussen het huidige bestuur en Gulf Dynamic Challengers, een investeringsgroep uit Dubai. Samen zouden ze in een nieuwe vennootschap gaan leiden."

  "Maar van de beloofde bedragen werd alleen een eerste storting verricht. De volgende betalingen werden uitgesteld. De beloofde financiële hulp bleef dus uit."

  "Wegens deze wanbetaling verbreken we de overeenkomst. Voorzitter Johan Vermeersch zal de toekomst van de club uitbouwen."

  Vermeersch heeft de touwtjes al jaren in handen bij Brussels. De club heeft financiële zorgen en probeert de degradatie naar de derde klasse te vermijden.

  Investeerders: "Wij begrijpen dit niet"

  Het lijkt helemaal fout te zitten bij Brussels. De investeerders uit Dubai zijn boos dat preses Johan Vermeersch de overname tegenhoudt. Ze reageren in een persbericht van Noureddine Zaiour, de sportief directeur van de club.

  "Wij hadden garanties gevraagd vooraleer de fondsen vrij te maken. Dit werd ons geweigerd. Het geld staat wel op de rekening van de advocaat van de club."

  "Wij begrijpen deze verstikkingsstrategie niet. Dit dwarsboomt de ambities van Brussels. De club heeft een licentie nodig en moet in tweede blijven. We zullen alles doen om de overeenkomst toch te laten naleven."