• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Booy: "Dit is een donderslag bij heldere hemel"

  Booy zag zijn ontslag niet aankomen.

  Foeke Booy is verrast door zijn ontslag als coach van Cercle Brugge. "Ik vind dit heel jammer", zegt hij. "Mijn mond viel open van verbazing toen ik de beslissing vernam."

  "Dit is een donderslag bij heldere hemel. Ik zat dinsdag naar PSG-Barcelona te kijken toen ik telefoon kreeg. Ik dacht: "Als je niet van voetbal houdt, dan ga je nu bellen". Het was voorzitter Vanhaecke met het slechte nieuws", zegt Booy.

  "Ik was op zijn minst gezegd verrast door het besluit. Ik had geen enkel signaal gekregen dat mijn ontslag er zat aan te komen."

  "Er is gesuggereerd dat er problemen waren binnen de ploeg, maar dat raakt kant noch wal. Mijn contact met de spelers en de technische staf was prima en ik werkte ook goed samen met het dagelijkse management. Ik geloofde dat we samen de degradatie nog konden vermijden."

  Foeke Booy plaatste zich met Cercle Brugge voor de finale van de beker. Maar hij mist dus de finale tegen Racing Genk. "Ik neem het Cercle een beetje kwalijk dat ik dat moet missen. Ik sta met lege handen."

  "Spelers zijn het zeker oneens"

  "Dit lijkt mij een wanhoopsdaad", zegt Foeke Booy. "De vereniging rekent wellicht op een schokeffect. Als de resultaten niet goed zijn, moet de trainer vertrekken. Dat is voetbal."

  "Ik hoop en denk dat het nog goed zal komen met Cercle. De spelers verdienen dat. Ze zijn het zeker niet eens met mijn vertrek. Ze hebben al zoveel te verwerken gehad dit seizoen en nu krijgen ze er dit nog eens bij."