• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Ben nog altijd het grootste talent van België"

  Yassine El Ghanassy in het shirt van Heerenveen.

  Onder de vleugels van coach Marco van Basten lijkt Yassine El Ghanassy in Heerenveen weer op te leven. De aanvallende middenvelder neemt in Voetbal International geen blad voor de mond. "In Heerenveen zal ik iedereen nog laten zien wat ik kan", klinkt het zelfzeker.

  Yassine El Ghanassy brak al vroeg door bij AA Gent. Na een veelbelovende start ging het echter langzaam bergaf. "Ik heb de afgelopen jaren veel domme dingen gedaan", steekt de 22-jarige Belg de hand in eigen boezem.

  "Na mijn doorbraak in Gent ging alles geweldig. Ik kreeg van iedereen schouderklopjes. De wereld lag aan mijn voeten, zo voelde ik dat echt. Wat kon mij nu gebeuren?"

  "Ik was het grootste talent van België, voetballend voelde ik me voor niemand minder en overal werd positief over mij gesproken. Ik was het mannetje en had opeens heel veel vrienden. De vrouwen lagen aan mijn voeten. En ik bleef ook presteren. Niemand kon mij klein krijgen. Dat gevoel had ik."

  "Ik genoot van het leven, van het uitgaan. Ik leefde er misschien niet optimaal voor, maar mijn klasse was wel nog wekelijks zichtbaar. Maar de Belgische journalisten weigerden me op mijn voetbalkwaliteiten af te rekenen. Daarom praat ik nu niet meer met hen."

  "Ben nog altijd het grootste talent van België"

  Vorige zomer ruilde Yassine El Ghanassy AA Gent voor West Bromwich, maar bij de club van Romelu Lukaku kon hij zich niet doorzetten. Hij kwam niet verder dan drie duels in de League Cup. In de Premier League kwam hij geen minuut in actie.

  "Dat was een grote teleurstelling", klinkt het in VI. "Coach Steve Clarke zag wel iets in mij, maar het team draaide goed en er was geen reden om te wisselen. Ik moest me bewijzen bij de reserven, maar dat was geen niveau voor mij. Lange ballen en fysiek spel: ik moest er niks van hebben."

  Heerenveen bood in januari een uitweg. "De Nederlandse competitie past bij mij en werken met een coach als Marco van Basten is een eer. Ik ben topfit nu en hij geeft me vertrouwen. Ik zal iedereen nog laten zien wat ik kan."

  "Als ik bij Heerenveen wekelijks mijn niveau haal, kom ik ook weer in beeld bij de Rode Duivels", zegt El Ghanassy, die tot nog toe twee keer speelde in oefeninterlands (foto). "Alles draait om het WK in Brazilië. Daar wil ik niet bij zijn, daar móet ik bij zijn."

  "Ik heb een paar jaar weggegooid, maar het heeft mijn ogen geopend. Ik ben pas 22 en zal me terugknokken naar de top. Na mijn carrière heb ik tijd genoeg om op stap te gaan. Nu draait alles om voetbal. Ik ben nog altijd het grootste talent van België. Dat zal ik ook laten zien."