• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vercauteren: "Ik maak me toch zorgen om Anderlecht"

  "Een goed Anderlecht had in de eerste helft afstand genomen van Genk", stelt Vercauteren.

  Frank Vercauteren was gisteravond een aandachtige toeschouwer bij Anderlecht-Genk (1-2). De ex-trainer van beide ploegen ziet in Genk de grootste bedreiging voor paars-wit. "En op penalty's kun je wel trainen", zegt hij over het probleem van de leider.

  Racing Genk draaide gisteren op Anderlecht met wat geluk een 1-0-achterstand om in een 1-2-overwinning. Sporza vroeg de mening van Frank Vercauteren, die als voormalige coach van beide teams ideaal geplaatst is.

  "Het verraste me niet dat Genk won in Anderlecht. Ik had maanden geleden al gezegd dat Genk de grootste kandidaat was om het Anderlecht moeilijk te maken", vertelt Vercauteren. "De zege was misschien niet helemaal verdiend, maar Genk doet wel mee."

  "Een goed Anderlecht had in de eerste helft afstand genomen van Genk. Ik vind dat het zich zorgen moet maken, want veel spelers waren niet op niveau. Zorgwekkend, want dat draai je niet snel om."

  Het penaltytrauma van Anderlecht lijkt elke week nog wat toe te nemen. "Maar je kunt daar op trainen", zegt Vercauteren. "Het heeft niets met techniek te maken, wel met mentale voorbereiding. Je kunt die twijfels wegwerken."

  "Interessante mogelijkheden voor Genk"

  En hoe schat Vercauteren Racing Genk in? "Het heeft een brede kern, zeker in vergelijking met enkele jaren geleden. Het heeft ervaring en is complementair. Dat biedt interessante mogelijkheden."

  "Een brede kern met veel kwaliteiten, die de snelle opeenvolging van matchen aankan: dat wordt cruciaal in deze play-offs. Een ook het geluk van de dag. Dat zagen we maandag al met Genk."