• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Köteles: "Onze mentaliteit heeft ons gered"

  "De drie punten zijn het belangrijkste", zegt Laszlo Köteles.

  Laszlo Köteles was een van de Genkse helden in Anderlecht. "Ik heb gewoon mijn werk als doelman gedaan. De ploeg is de enige held", zegt de keeper.

  Köteles zag hoe Genk het moeilijk had tot aan de 1-0. In de slotfase stropte hij een strafschop van Bram Nuytinck. "Dit was niet onze beste match. Ik weet niet goed wat er aan de hand was voor de rust", zegt Köteles aan Sporza.

  "We hadden het anders gepland. Anderlecht speelde goed, met veel druk op de bal. Gelukkig was het maar 1-0."

  "Onze mentaliteit heeft ons gered. De invallers hebben het ook goed gedaan. De drie punten zijn het belangrijkste. Onze coach heeft gelijk als hij zegt dat er nu nog negen finales volgen. We moeten elke keer voor de zege gaan."

  Köteles pakt derde penalty op een rij tegen Anderlecht

  Laszlo Köteles heeft iets met strafschoppen tegen Anderlecht. In de terugmatch van de halve finales van de beker schakelde Genk Anderlecht al uit na strafschoppen. Toen waren het vooral de Anderlecht-spelers die misten. Maar in de heenmatch pakte Köteles ook al de strafschop van Guillaume Gillet.

  Vorig seizoen stopte de Hongaar in de play-offs een penalty van Jovanovic in Anderlecht.