• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen: "Ik zal niet naar Roubaix kijken"

  Boonen: "Mijn seizoen staat of valt met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix."

  Een paar dagen na zijn val in de Ronde van Vlaanderen voelt Tom Boonen nog de naweeën. "Fietsen is er de eerste dagen nog niet bij", zegt Boonen aan VTM.

  Al na 20 kilometer zat de Ronde er zondag op voor Boonen. "Het is de eerste keer dat ik val in de Ronde en het is meteen serieus", vertelt hij. "Dat is het gevaar van die eerste uren: ze rijden heel snel en als er dan gevallen wordt, zijn de gevolgen vaak groot."

  "Bij een normale valpartij in het peloton haak je wat in elkaar en ga je mee in de beweging van de groep. Maar als je op een paal knalt, sta je meteen stil. Mijn linkerkant is één bloeduitstorting en mijn knie zit vol vocht."

  Boonen moest zondag de Ronde volgen op tv, maar dat is hem niet goed bevallen. "Dat is niet voor herhaling vatbaar. Ik denk niet dat ik Parijs-Roubaix op tv zal volgen, want het was niet leuk."

  "Dit is vooral een ontgoocheling omdat ik mijn twee leukste dagen van het jaar moet missen. Mijn seizoen staat of valt ook met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix", zegt Boonen aan VTM.

  "Je kunt ook zeggen dat mijn voorbereiding voor niets is geweest, maar dat is ook zo als je geklopt wordt. Dan beginnen we gewoon opnieuw." Wanneer Boonen weer op de fiets stapt, is nog onzeker.