• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Racist" Di Canio is al meteen controversieel

  Na de met 3-1 gewonnen derby tegen Roma in 2005 bracht Lazio-icoon Di Canio de Romeinse groet.

  0 / 0
  Paolo Di Canio is amper een dag coach bij Sunderland of hij heeft al voor controverse gezorgd. David Milliband, enkele jaren geleden nog de Britse minister van Buitenlandse Zaken, stapt zelfs op als vicepreses.

  Milliband doet dit "wegens de politieke uitlatingen van de nieuwe coach in het verleden". Di Canio torst een extreemrechtse reputatie met zich mee. Zo bracht hij als speler ooit de Romeinse groet. Zelf vindt hij de commotie onzin.

  "Ik heb met niemand een probleem", zegt Di Canio. "Als je hier racisme bij betrekt, is dat stom en belachelijk." Sunderland manager Byrne: "Het is een belediging om hem een racist te noemen."