• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant: "Zag Roelandts en Debusschere huilen"

  Pech blijft Lotto-Belisol en Marc Sergant achtervolgen.

  Lotto-Belisol zoekt in het klassieke voorjaar nog naar een voltreffer. In Gent-Wevelgem speelde de Belgische ploeg door pech weer geen hoofdrol. "We zullen maar hopen op een mirakel", zegt Marc Sergeant.

  "We hadden afgesproken dat we niks over pech zouden zeggen, maar na vandaag kunnen we niet langer zwijgen", vertelt Sergeant.

  "Debusschere was goed mee in de kopgroep, maar hij rijdt lek. Niet de eerste keer, trouwens. Jens stapte huilend op de bus. Het is verschrikkelijk als je op die manier een mooie kans wordt ontnomen."

  "Ook Roelandts reed lek, maar werd door de wedstrijdleiding aangereden toen hij een wiel kreeg. Hij was groggy. Hij is geraakt aan zijn hoofd. Ik zag hem ook huilen van pijn, ontgoocheling en ellende. Ik weet niet of zijn Ronde van Vlaanderen in gevaar zal komen. Het is afwachten."

  "Door de pech van Jens en Jürgen wilden we anderen nog naar voren brengen, maar dat is niet helemaal gelukt. We kwamen nog tot op 30 seconden, maar we kregen weinig steun. Vijf kilometer voor de finish was het voorbij."

  "Ik ben de eerste om het te zeggen als we niet goed genoeg zijn, maar dit is anders. We zullen maar hopen op een mirakel voor volgende week."