• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens: "Het plaatje klopt"

  "Ik ben niet bezig met mijn ranking", zegt Kirsten Flipkens.

  Kirsten Flipkens (WTA-28) zorgde zaterdag voor een stunt door Petra Kvitova (WTA-8) opzij te zetten in de derde ronde in Key Biscayne. Sporza Radio belde haar voor een reactie. "Ik geniet gewoon."

  "Miami is zowat het vijfde grandslamtoernooi van het jaar: heel sterk bezet en elke topper piekt ernaar. Het is dus super dat ik Kvitova klop", zegt Flipkens.

  "Ik plaats deze zege op hetzelfde niveau als mijn overwinning vorig jaar in Rosmalen tegen Stosur, toen de nummer vijf."

  Met de Kroatische Tomljanovic (WTA-242) wacht nu een op papier hapklare brok. "Ik ken haar niet, maar wetende dat ze net Görges en Petkovic versloeg, zal het weer zwaar worden."

  Flipkens is als nummer 28 intussen de hoogst gerangschikte Belgische speelster op het WTA-circuit. De top 20 nadert, maar daar denkt ze niet aan. "Het afgelopen jaar was voor mij zo'n rollercoaster dat ik gewoon geniet van het spelen. Met mijn ranking ben ik niet bezig. Als je je best doet en alles geeft, komt die wel vanzelf."

  "Een belangrijke schakel is Maxime Braeckman, mijn sparringpartner. Hij heeft de ervaring van met Xavier Malisse gewerkt te hebben, hij neemt veel stress weg en straalt rust uit. Het plaatje klopt."

  Flipkens geniet ook van het weer in Miami. "Het zonnetje schijnt en ik loop rond in een T-shirt met korte mouwen. Ik blijf hier nog even", zegt ze met een knipoog.