• home
 • video
 • pas verschenen

  Basketbalclub Pepinster is failliet

  Na 28 jaar verdwijnt Pepinster uit de eerste klasse.

  Het water stond Pepinster al een aantal jaren aan de lippen, maar nu is de eersteklasser echt helemaal kopje-onder gegaan. De club heeft het faillissement aangevraagd. "Het is met veel droefheid dat we dit doen", zegt de voorzitter.

  Pepinster werd geconfronteerd met twee dagvaardingen voor de rechtbank van eerste aanleg om de club te ontbinden. Maar zover komt het niet. De Algemene Vergadering besliste na controle van de boeken om de handdoek te gooien.

  "Dit was een heel zware beslissing. Het is met veel droefheid dat we dit doen", zegt voorzitter Victor Bosquin.

  "De club had 700.000 euro nodig om zijn schulden aan te zuiveren en om weer een gezonde buffer te hebben. Maar de Algemene Vergadering heeft vastgesteld dat we dat geld nooit zouden vinden."

  "Vijf jaar geleden hebben we opnieuw geïnvesteerd in de club en hebben we de werkingskosten gedrukt. Maar dat was nu niet meer mogelijk."

  Pepinster speelt al 28 jaar in de eerste klasse, het langst van alle Waalse eersteklassers. De vereffenaar beslist of Pepinster het seizoen mag uitdoen. De club heeft 53.000 euro nodig om het seizoen af te werken, maar betwijfelt of dat zal lukken.

  Het stamnummer 46 zal nu verdwijnen, maar Pepinster kan voortdoen in de derde klasse, want stamnummer 46bis behoort toe aan de amateurvleugel.