• home
 • video
 • pas verschenen

  "Anderlecht zal klaar zijn voor Play-off I"

  Van Holsbeeck: ""We are Anderlecht" is onze slogan en dat moeten we ook op het veld bewijzen."

  Anderlecht begint volgende week met nog slechts 2 punten voorsprong aan Play-off I. Manager Herman Van Holsbeeck blikt in Sportweekend hoopvol vooruit. "Als we onze eerste match tegen Genk kunnen winnen, zijn we vertrokken", zegt hij.

  Anderlecht heeft het hele seizoen gedomineerd, maar kende naar het einde toe een dipje. Het verloor onder meer in eigen huis van eerste achtervolger Zulte Waregem en werd door Racing Genk uitgeschakeld in de halve finales van de beker. Geen te beste aanloop voor Play-off I.

  "We moeten vooral rustig blijven, want we hebben een fantastisch regulier seizoen achter de rug", relativeert manager Herman Van Holsbeeck.

  "In de laatste rechte lijn zijn er wel wat spelers uit conditie en samen met het play-off-systeem zorgt dat voor extra stress. Maar uit ervaring weet ik dat de weken voor de play-offs altijd lastig zijn. Ik denk dat we klaar zullen zijn. "We are Anderlecht" is onze slogan en dat moeten we ook op het veld bewijzen."

  Vooral de eerste wedstrijd, thuis tegen Genk, lijkt cruciaal te gaan worden voor het vervolg van Play-off I. Anderlecht moet het op paasmaandag wel zonder zijn titularissen Mbokani, Jovanovic en Gillet doen. Ook trainer Van den Brom zit een schorsingsdag uit.

  "Als we de klus zonder hen kunnen klaren, krijg je zo'n boost dat de overige 9 matchen sowieso makkelijker worden. Dan denk ik dat we vertrokken zijn. Zoniet neemt de druk wel toe."

  "Iedereen is alvast gefocust. We hebben respect voor onze tegenstander, maar zijn overtuigd van onze kwaliteiten."

  Van Holsbeeck over ...

  ... John van den Brom: "De coach voelde zich op Gent (1-1, red) onrecht aangedaan, maar wij zijn Anderlecht en moeten daar boven staan. Dat hij geen Frans praat? Hij zei me voor het seizoen dat hij z'n energie liever helemaal in de ploeg steekt. Uiteindelijk draait het maar om één ding: resultaten en doelstellingen behalen."

  ... Milan Jovanovic:
  "Ik denk dat hij in Play-off I ontzettend belangrijk zal zijn. In die matchen is het aan de vedetten om de rest op sleeptouw te nemen. Voor ons is Jovanovic een heel belangrijke speler. Als we kampioen spelen en hij wil blijven, gaan we zijn contract met een jaar verlengen."

  ... Matias Suarez:
  "Met hem erbij hebben we een absolute meerwaarde, want hij kan het verschil maken. Maar we moeten de euforie wel temperen. Na 6-7 maanden zonder wedstrijdritme zal er wel een dipje komen. Ik denk alvast dat hij tevreden is om nog bij ons te zijn. RSCA wil zeker nog één jaar met hem door"

  ... Lucas Biglia: "Hij heeft de knop omgedraaid na zijn mislukte transfer in de winterstop. Biglia is de kapitein die voorop gaat in de strijd."

  ... Dieumerci Mbokani: "Ik denk dat hij volgend seizoen in Engeland wil spelen. Ik verwacht dat de belangstelling wel zal komen."