• home
 • video
 • pas verschenen

  Het sprookje van Hasselt is afgelopen

  Hasselt (archieffoto) ligt uit de Challenge Cup.

  Het avontuur van Initia Hasselt in de Challenge Cup is afgelopen. Hasselt verloor zijn terugmatch in de kwartfinales bij Esch in Luxemburg. Na de 26-28 in de heenmatch werd het nu 28-27.

  Hasselt klampte vanaf het begin goed aan en kwam zelfs enkele keren op voorsprong in de eerste helft. Bij de rust was alles nog mogelijk met 15-14.

  Ook in de tweede helft bleef Initia uitzicht behouden op de halve finales. Hasselt had echter pech met de beslissingen van de refs. Heel wat spelers kregen een tijdstraf en Hasselt ging zo nipt de boot in met 28-27.

  Hasselt-speler Tim Houbrechts nam geen blad voor de mond. "Ik had de indruk dat we met 7 tegen 9 speelden", stelt hij zich vragen bij de scheidsrechters.

  "Ik had op voorhand nochtans een goed gevoel bij de leiding, maar als je ziet hoe we hier geflikt worden... Telkens als we voorkwamen, floten ze een domme tijdstraf. Terwijl Esch nooit bestraft werd voor dezelfde agressiviteit."

  "Ik ben bijzonder ontgoocheld. Ik zal dit waarschijnlijk nooit meer meemaken. Als je ziet wie we allemaal al hadden uitgeschakeld, hadden we dit Esch moeten verslaan. En dat zat er zeker in."