• home
 • video
 • pas verschenen

  Fuentes: "Ik heb nooit Real-spelers behandeld"

  Eufemiano Fuentes (archieffoto) is de hoofdbeklaagde in het dopingproces rond Operacion Puerto.

  Real Madrid gaat een klacht indienen tegen de dopingdokter Eufemiano Fuentes. De dokter zei dat Real hem nog geld verschuldigd is. Fuentes zorgde zo voor veel speculaties, maar zegt ondertussen dat Real niks met dopingaffaire Operacion Puerto te maken heeft.

  Fuentes zei vrijdag dat "Real hem nog geld moet". Over hoeveel geld het gaat of voor welke diensten de club hem zou ingehuurd hebben, deed Fuentes geen uitspraken.

  Volgens Real probeerde de dokter enkel de publieke opinie te misleiden. Daarom gaat het nu klacht indienen bij het Spaanse gerecht.

  De Madrilenen stellen dat het om verplaatsingskosten zou gaan die Fuentes in 2006 voor Real maakte als getuige in het proces van Real tegen de Franse krant Le Monde.

  Le Monde schreef toen dat clubs als Barcelona en Real Madrid klant waren bij Fuentes. Beide clubs stapten naar de rechter en wonnen het proces tegen Le Monde in 2009.

  "We hebben een factuur van Fuentes gekregen, maar de bewijsstukken ontbraken. Daarom hebben we ook nog niet betaald", zegt Real.

  Fuentes: "Real heeft niks te maken met Puerto"

  Het dreigement van Real Madrid heeft zijn doel niet gemist, want Eufemiano Fuentes heeft in de pers zijn woorden van vrijdag al afgezwakt.

  "Real mag mij voor de rechter dagen als het dat wil, maar ik heb nooit één speler van Real behandeld", zegt de dokter.

  "Als Real mijn woorden wel zo geïnterpreteerd heeft, dan heeft het het bij het verkeerde eind."

  "Real heeft niets te maken met Operacion Puerto. Ik ben nooit dokter bij de club geweest, niet direct en ook niet indirect. Ik heb nog niet eens een aspirine gegeven aan een Real-speler."