• home
 • video
 • pas verschenen

  West Ham United neemt olympisch stadion in

  Het olympisch stadion in Londen.

  West Ham United zal vanaf augustus 2016 zijn thuismatchen afwerken in het olympisch stadion in Londen. De club uit de Premier League huurt het stadion de komende 99 jaar van de stad Londen. De atletiekpiste in het stadion blijft behouden.

  West Ham United speelt op dit moment in Upton Park. Dat stadion, dat plaats biedt aan 35.000 toeschouwers, ligt op ongeveer 3 kilometer van het olympisch stadion in Londen.

  Het stadion wordt de komende jaren omgebouwd tot een voetbaltempel, maar de atletiekpiste blijft wel behouden. In 2017 vindt het WK atletiek plaats in het olympisch stadion in Londen.

  Bij voetbalmatchen zal een deel van de tribune over de atletiekpiste schuiven. De capaciteit van het stadion wordt teruggebracht van 80.000 naar 60.000.

  De verbouwingen zullen 175 tot 220 miljoen euro kosten. West Ham neemt daarvan 18 miljoen euro voor zijn rekening, de Britse regering legt 70 miljoen euro op tafel. De rest komt uit leningen en fondsen. Aan het stadion hangt al een prijskaartje van 570 miljoen euro.