• home
 • video
 • pas verschenen

  Qatar staat open voor WK in de winter

  Qatar is bereid om te schuiven.

  Qatar wil het WK voetbal van 2022 ook in de winter organiseren. De schrik zit er bij veel kenners in dat het in de zomer te warm zal zijn in Qatar. "We zijn bereid het WK in de zomer of in de winter te houden", zegt het organisatiecomité.

  Over de beste periode om te voetballen in Qatar is al veel geschreven. En voor de Qatari maakt het uiteindelijk niet uit wanneer ze de bal zullen zien rollen.

  "We hebben altijd verklaard dat we onze kandidatuur hebben ingediend om het WK in de zomer te organiseren. We begrijpen dat verschillende prominenten een voorkeur hebben voor een WK voetbal in de winter."

  In Qatar kan de temperatuur in de zomer tot 45 graden oplopen. "De stadions kunnen geklimatiseerd worden, maar we moeten ook aan de fans denken", stelt Michel D'Hooghe, medisch verantwoordelijke van de wereldvoetbalbond FIFA.