• home
 • video
 • pas verschenen

  Ivo Van Damme mag weer in de titel

  Het officiële logo.

  Na hevige kritiek zijn de organisatoren van de Memorial op hun stappen teruggekeerd. De betreurde Ivo Van Damme staat weer in de officiële naam van de atletiekmeeting.

  De organisatie van de Memorial, dit jaar op 6 september in het Koning Boudewijnstadion, had het officiële logo en de naam aangepast in Belgacom Memorial, met het onderschrift "in honour of Ivo Van Damme". Maar dat pakte verkeerd uit. Er kwam kritiek.

  "Die nieuwe naam zette Ivo volgens ons nog meer in de verf, maar had net het omgekeerde effect", zegt gedelegeerd bestuurder van de meeting, Bob Verbeeck. "Nu is Belgacom Memorial Van Damme weer de officiële naam van het evenement."

  Organisator Wilfried Meert: "Ik lees dat we Ivo's naam kwijt willen, terwijl ik samen met journalisten en fans op het idee kwam om deze meeting te organiseren. Om Ivo te eren en nooit te vergeten."

  Afstandsloper Ivo Van Damme overleed in 1976 na een auto-ongeluk. Hij was amper 22 en beloftevol. Nog altijd staat het Belgische record van de 800 meter op zijn naam.