• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ik heb me in de kleedkamer verstopt voor Capriati"

  Jennifer Capriati is 36 intussen. In het verleden had ze ook een tijdje een relatie met Xavier Malisse.

  Ex-tenniskampioene Jennifer Capriati heeft een bewogen leven. Na het gebruik van drugs en een veroordeling wegens diefstal, moet de 36-jarige Amerikaanse nu voor de rechter verschijnen wegens partnergeweld. Capriati verkocht haar ex-partner enkele meppen.

  Jennifer Capriati kwam al heel vroeg in de spotlights. Op 14-jarige leeftijd won ze haar eerste tennistoernooien in 1990. Na een pauze van vier jaar maakte ze in 1998 een succesvolle comeback op het WTA-circuit.

  Capriati won drie grandslamtoernooien (in 2001 won ze Roland Garros na een finale tegen Kim Clijsters, foto links en video boven) en werd nummer 1 van de wereld. Maar met de roem omgaan was moeilijk. Privé ging het bergaf en in 2004 stopte ze met tennissen.

  Capriati slaagde er ook na haar carrière niet in een evenwicht te vinden: ze nam drugs, had verschillende vriendjes (onder meer Xavier Malisse) en werd betrapt op diefstal.

  En het houdt niet op, want volgende maand moet Capriati voor de rechter verschijnen wegens partnergeweld. In februari, uitgerekend op Valetijnsdag, had ze een fikse ruzie met haar intussen ex-vriendje, Ivan Brannan.

  In een fitnessclub in North Palm Beach (Florida) verkocht Capriati Brannan vier meppen in zijn buik. Brannan sloot zich op in de kleedkamer om zichzelf te beschermen. Daar belde hij de politie op. Brannan diende een klacht in, waardoor Capriati het op 17 april mag uitleggen voor de rechter.