• home
 • video
 • pas verschenen

  "Club-bestuur, geef Hoefkens een nieuw contract"

  Carl Hoefkens is zijn aanvoerdersband en basisplaats kwijt.

  "De duizenden supporters van Club Brugge" hebben een brief geschreven naar beleidsbepaler Vincent Mannaert. De fans vragen dat het bestuur met hun "geliefde kapitein" Carl Hoefkens praat over een nieuw contract, zodat de verdediger ook volgend seizoen nog in het Jan Bredeylstadion te bewonderen is. Hieronder kunt u de volledige brief lezen.

  Beste Bestuur,

  Wij, de supporters van Club Brugge, weten dat jullie het beste voorhebben met de Club. Dat jullie van de spelers 100% inzet, een juiste mentaliteit en een onvoorwaardelijke liefde voor het voetbalspel - kortom het onderste uit de kan - eisen. En terecht!

  Daarom dat wij ons er niet kunnen en willen bij neerleggen dat één van de weinige spelers die daaraan 100% voldoet, namelijk onze geliefde kapitein Carl Hoefkens, volgend jaar niet meer in onze kleuren te zien zou zijn.

  Jullie zullen nu wel zeggen dat hij geen wissel is op de toekomst, maar voor ons blijft Carl de enige echte kapitein van onze ploeg. Ook wij willen het onderste uit de kan halen om hem nog een jaartje aan Club te verbinden.

  In de media lezen wij, tot ons groot genoegen, dat het tot de bestuurskamer doorgedrongen is dat stabiliteit en continuïteit cruciaal zijn in het voetbal. Dat doorgaan met wie je in huis hebt vaak een betere keuze is dan een nieuwe stap in het onbekende.

  Dit heeft blauw-zwart de laatste jaren jammerlijk aan den lijve mogen ondervinden. Geldt dit dan niet voor Carl Hoefkens? 

  "We zien geen volwaardig alternatief bij het huidige Club"

  Met alle respect, maar wij zien binnen de Club nog geen volwaardig alternatief voor hem rondlopen. Het is voor ons een onbegrijpelijk raadsel waarom onze kapitein de laatste tijd zo maar aan de kant werd geschoven en geen basisplaats meer kreeg in het team.

  Carl is “de” No Sweat, No Glory in persoon, hij ademt blauw-zwart, heeft een tomeloze inzet, hij gaat er altijd 100% voor en geeft nooit op. Ook heeft hij een supermentaliteit, maturiteit en hij is zelden of nooit geblesseerd.

  Niet te vergeten… hij draagt een enorme “valies” met zowel binnenlandse als buitenlandse ervaring met zich mee. Daarnaast zijn wij er ook van overtuigd dat Carl niet alleen op het veld maar ook ernaast – in de kleedkamer – een grote en belangrijke rol kan en ook zal blijven spelen.

  Hij is van onschatbare waarde omdat hij mede door zijn inzet, mentaliteit, maturiteit, ervaring,… een topvoorbeeld is voor de jongeren in de groep. Iemand waar ze naar zullen opkijken en waar ze veel van kunnen leren.

  Eerlijk gezegd zien wij niemand deze rol overnemen van Carl. Er zijn dingen in het leven die niet te koop zijn: liefde, gezondheid, geluk… In het voetbal zijn er ook dingen die niet te koop zijn: een speler met een blauw-zwart hart! 

  "Carl wakkert als geen ander onze clubliefde aan"

  Carl heeft nog één grote droom bij Club: kampioen spelen met blauw-zwart!!!! Hij kan als geen ander de ploeg op sleeptouw nemen. Hij straalt vertrouwen uit en geloof in de mogelijkheden van Club om grootse dingen te realiseren.

  Laat ons ook niet vergeten dat Carl een supergoed contact heeft met de supporters en als spreekbuis fungeert tussen spelers en supporters. Als geen ander wakkert hij onze clubliefde aan!!!!

  Ook al heeft hij eens een mindere dag, nooit is het hem te veel om een praatje te doen, een foto te nemen…Hij doet het altijd met evenveel plezier en een brede glimlach.

  En wat zo belangrijk is, hij neemt het telkens op tegen onrecht en oneerlijkheid. Of dat nu voor zijn medemaats is, de supporters of het bestuur, hij vangt vrijwillig de slagen op en zet niemand anders in de wind.

  Dit zijn allemaal redenen voor ons supporters om te vechten voor onze geliefde kapitein. We kunnen nog wel een tijdje doorgaan, maar dat is niet de bedoeling. We hopen alleen dat jullie willen luisteren naar de duizenden supporters die Club elke week opnieuw steunen, in weer of geen weer, in goede en slechte tijden… 

  "Wij vechten niet voor iedereen, maar Carl verdient het"

  Wij hopen dat jullie Carl nog een jaartje bij ons houden, iets waar wij jullie - diep in ons blauw-zwarte hart - gigantisch dankbaar voor zouden zijn. 

  Wij zouden er echt wel willen op aandringen toch nog eens met Carl om de tafel te gaan zitten en te kijken wat de mogelijkheden zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat ook Carl daarvoor zal openstaan.

  Wie van jullie durft er zijn hand voor in het vuur te steken dat we Carl Hoefkens het komende seizoen niet zullen nodig hebben?

  We hopen echt op een positief antwoord en hopen onze kapitein ook volgend jaar in onze kleuren te zien om samen onze grote titeldroom waar te maken! Of toch een prijs te pakken mét hem!

  Wij willen jullie alvast bedanken om deze brief te lezen en hopen dat jullie het standpunt van de supporters willen in overweging nemen. We vechten niet voor iedereen, maar Carl verdient het bovenal omdat hij ons zo veel gegeven heeft en nog wil geven…

  Hij is niet alleen een superkerel als voetballer maar ook de mens Carl Hoefkens, los van de voetballer. Hij verdient immens veel respect van elk hart dat klopt voor blauw en zwart.

  Alvast bedankt voor jullie tijd.

  Met vriendelijke en blauw-zwarte groeten,
  De duizenden supporters van Club Brugge

  Verantwoordelijke initiatiefnemers: facebookgroep “100% achter Carl Hoefkens, ’n speler met ’n blauw-zwart hart is niet te koop”