• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Buyten: "Ik bereid me voor alsof ik speel"

  Als Kompany niet fit raakt, rekent Marc Wilmots op Daniel Van Buyten.

  De kansen dat Vincent Kompany vrijdag de aftrap haalt slinken. De aanvoerder is al bijna twee maanden out met een kuitletsel. Daniel Van Buyten houdt zich klaar om hem centraal achterin te vervangen. "We gaan voor het maximum, maar Macedonië is een gevaarlijke klant."

  Daniel Van Buyten speelde nog geen minuut in de kwalificatiecampagne voor het WK 2014. Bondscoach Marc Wilmots gebruikte steeds Kompany en Vermaelen als zijn vaste centrale duo.

  "Ik weet ook nu nog niet of ik zal spelen. De coach beslist op de dag zelf. Maar ik bereid me voor alsof ik zal spelen. Dat doe ik altijd."

  "Of Kompany wedstrijdfit is? Dat moet je hem, de fysiotherapeut of de coach vragen. Ik ben de coach van Vincent niet."

  Van Buyten zit wel in een goede periode. Hij heeft weer een basisplaats afgedwongen bij Bayern München, dat nog kans maakt op de "triple". "Ik beleef weer erg veel plezier. Ik geef altijd het maximum, voor mezelf, voor de club en voor de Duivels."

  "Een ruwe, gevaarlijke klant"

  België staat aan de leiding in groep A. "We zijn ons bewust van onze kwaliteiten en we weten wat we willen."

  "We gaan voor het maximum in de twee duels maar als we voelen dat dat niet lukt, zullen we ook met minder content zijn."

  Van Buyten sprak met Mandzukic, zijn Kroatische teammaat bij Bayern, die al twee keer van Macedonië won.

  "Het is een heel ruwe ploeg. Ze pakten al 16 of 17 gele kaarten. Ze maken veel fouten, er zijn veel spelonderbrekingen en zijn agressief. Ze slikken ook niet veel tegengoals. Het wordt een gevaarlijke klant."