• home
 • video
 • pas verschenen

  Roelandts voor de E3: "Tijd om te scoren"

  Jürgen Roelandts: "Ik ben benieuwd naar Tom Boonen."

  Bij Lotto-Belisol mag Jürgen Roelandts kopman spelen in de E3. De voormalige Belgische kampioen is er klaar voor. "Ik heb er vertrouwen in en de ploeg heeft vertrouwen in mij", zegt de 27-jarige renner. "Ik ga er honderd procent voor."

  "Ik begin er vol vertrouwen aan", zegt Jürgen Roelandts. "Vooral omdat ik wellicht weersomstandigheden krijg die in m'n voordeel spelen. Blijkbaar hebben veel anderen meer last van de kou en regen dan ik."

  "Bovendien is de E3 een wedstrijd die perfect binnen mijn mogelijkheden ligt. Twee jaar geleden werd ik tweede achter Fabian Cancellara (lees hier het verslag)."

  "De laatste jaren barstte de koers altijd los in de buurt van de Taaienberg en dus zal het zaak zijn om daar vooraan te zitten."

  "Het moet nu maar eens gebeuren, het is tijd om te scoren. Ik heb er vertrouwen in en de ploeg heeft vertrouwen in mij. Ik ben de enige kopman van de ploeg."

  "Eerste keer tegen Boonen"

  "De tegenstanders zijn dezelfde als altijd", zegt Jürgen Roelandts. "Alleen weten we niet hoe het met Tom Boonen gesteld is. Ik heb dit jaar nog niet tegen hem gekoerst en ben benieuwd."

  "Uiteraard sta ik qua uitslagen verre van op gelijke hoogte van mannen als Boonen, Fabian Cancellara en Philippe Gilbert. Maar ik word in de wedstrijden wel gewaar dat ik voor hen niet veel meer moet onderdoen."

  "Ik neem meer verantwoordelijkheid en ik ben ook niet bang om dat te doen. Vrijdag ga ik er honderd procent voor."