• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Kijk echt uit naar die twee koersen"

  Tom Boonen won de E3 al in 2004, 2005, 2006, 2007 en 2012.

  Vrijdag wil Tom Boonen zijn vormpeil aanscherpen in de E3 Harelbeke, zondag rijdt de Belgische kampioen ook Gent-Wevelgem. Vorig jaar won hij de de dubbel.

  "Ik kijk echt uit naar die koersen", zegt Tom Boonen.

  "Ik heb een goeie trainingsweek achter de rug en ben benieuwd hoe ik de finale van de E3 en Gent-Wevelgem zal rijden tegen de echte favorieten. Want finales rijden is weer mijn doel."

  "Ik wil weer dat goeie gevoel hebben om in de slotfase van een race voor de zege te strijden."

  "Met de E3 rijd ik een van mijn lievelingswedstrijden. Ik won hem al vijf keer en nog elke keer als ik aan de start kom heb ik er een speciaal gevoel bij."

  "Ploeg is klaar"

  Tom Boonen won de E3 in 2004, 2005, 2006, 2007 en 2012. "Het is precies kinderspel maar dat is het zeker niet", zegt zijn ploegleider Wilfried Peeters. "Vergeet niet dat Boonen nog altijd een serieuze conditionele achterstand heeft."

  "Ik hoop dat Sylvain Chavanel voldoende hersteld is na Sanremo en dat Stijn Vandenbergh kan blijven bevestigen. Ook Zdenek Stybar is hongerig nadat hij wat kon recupereren. Onze ploeg is alvast klaar voor de E3 Harelbeke."

  E3 Harelbeke live op Sporza

  Volg morgen de E3 vanaf de start hier. De livestream en de uitzending op Eén gaan om 14.20u van start. Michel Wuyts, José De Cauwer en Renaat Schotte verzorgen het commentaar. Op Radio 1 kunt u vanaf 15u naar de wedstrijd luisteren.