• home
 • video
 • pas verschenen

  Vleminckx: "Ik had één nadeel: Bacca"

  Björn Vleminckx over Carlos Bacca: "22 doelpunten, daar ik niet tegenop."

  Björn Vleminckx leeft weer op bij Gençlerbirligi in Turkije. In negen wedstrijden scoorde hij al zeven keer. "Lang geleden dat ik me nog eens zo goed voelde", zegt de spits, uitgeleend door Club Brugge. "Bij Club zat ik met veel vraagtekens."

  Björn Vleminckx is aan zijn derde maand bezig in de Turkse competitie. "Gençlerbirligi was een héél goede beslissing. Zowel sportief als privé loopt alles zoals het zou moeten", vertelt de 27-jarige spits in Het Laatste Nieuws.

  "Plus, de trainers praten Nederlands en er zitten ook nog wat Belgische en Nederlandse Turken in de kern. Eigenlijk praat ik hier meer Vlaams dan bij Club."

  In zijn eerste match scoorde Vleminckx meteen vier doelpunten. "Er viel een gewicht van mijn schouders. Lang geleden dat ik me nog eens zo goed voelde. Anderhalf jaar eigenlijk."

  Bacca

  Bij Club Brugge was Vleminckx ongelukkig. "Ik neem niemand iets kwalijk. Al geef ik toe dat ik bij Club nooit mijn beste niveau heb gehaald", zegt Vleminckx.

  "Ik had gewoon één nadeel: Bacca. Hij zit nu aan 22 goals, daar kan ik niet tegenop. En ik vind ook dat wie scoort, moet blijven staan. Al had ik wel het gevoel van "Jammer, misschien had ik dat ook gekund"."

  "Vijf van mijn goals bij Gençlerbirligi heb ik na een flankvoorzet gemaakt. Dat is mijn sterk punt. Bij Club Brugge had ik de voorzetten van Dirar. Tot hij verkocht werd."

  "Club heeft nu flankspelers die meer de actie naar binnen maken. Als ze die visie aanhouden, zal het inderdaad moeilijk zijn voor mij om weer in de ploeg te komen."

  "Als ik terug moet, zal ik dat met plezier doen. Maar moeten ze mij niet meer, dan concentreer ik mij zonder problemen op een andere ploeg."