• home
 • video
 • pas verschenen

  Vijfkampster Thiam: "Ik ben heel ontgoocheld"

  Nafissatou Thiam is haar wereldrecord kwijt.

  Vijfkampster Nafissatou Thiam vestigde vorige maand in Gent een wereldrecord bij de juniores. Maar dat record wordt niet gehomologeerd omdat er geen dopingcontrole plaatsvond op de dag zelf. "Ik ben heel ontgoocheld", zegt Thiam.

  "Dat ik mijn wereldrecord kwijt ben, is toch een klap", zegt Thiam aan de RTBF. "Ik heb veel inspanningen geleverd en veel opofferingen gedaan om die prestaties neer te zetten. Ik heb dat record verdiend."

  "Dat mijn record niet erkend wordt door een administratieve fout is demotiverend. Ik probeer me nu te focussen op mijn andere doelen dit seizoen, maar dat is niet makkelijk."

  "Ik ben mijn record kwijt en ik krijg geen nieuwe kans meer, want volgend jaar ben ik geen juniore meer. Dat is een ontzettend jammer, maar het zal wellicht niet de laatste ontgoocheling van mijn carrière zijn. Ik doe hoe dan ook voort en doe er alles aan om nog beter te worden."