• home
 • video
 • pas verschenen

  Verheyen wordt jeugdtrainer bij de bond

  Tussen 1994 en 2002 speelde Verheyen 50 matchen voor de Rode Duivels.

  Voetbalanalist Gert Verheyen (42) heeft er een job bij. Vanaf juni neemt de ex-Rode Duivel de nationale U18 en U19 onder zijn hoede. "Ik kijk ernaar uit om met jongeren te werken", zegt hij. Daarnaast blijft Verheyen ook tv-analist, behalve bij matchen van de nationale ploeg.

  Gert Verheyen was na zijn actieve voetbalcarrière al eens coach bij Club Brugge, als trainer van de beloften (2006). Maar dat was geen onverdeeld succes. Verheyen hield het na één seizoen voor bekeken en legde zich toe op zijn job als analist.

  Maar de microbe begon weer te kriebelen en bij de KBVB vindt de ex-international enkele oude getrouwen terug, zoals bondscoach Marc Wilmots en beloftecoach Johan Walem.

  Met de U18 en U19 gaat Verheyen opnieuw met jongeren werken. "Ik ben heel blij met deze job", zegt hij op de site van de bond. "Ik zal weer op het veld werken en niet alleen langs de zijlijn staan als analist."

  "Bovendien werk ik met jongeren. Dat vind ik interessant. Ik ben ook blij dat ik nauw zal samenwerken met Johan Walem." De twee speelden jaren samen bij de Rode Duivels.

  Verheyen treedt in functie in juni en zal/mag zijn nieuwe taak combineren met zijn job als tv-analist. Behalve voor wedstrijden van de Rode Duivels.

  "Bouwen aan de Rode Duivels van morgen"

  "Met Verheyen halen we een absolute topper in huis", zegt KBVB-directeur Sport Paul Allaerts. "Hij is al jaren één van de meest gewaardeerde voetbalanalisten op tv."

  "Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn kennis op de juiste manier zal overbrengen op de jeugdspelers. Het is ook van het grootste belang dat we bouwen aan de Rode Duivels van morgen."

  Philippe Collin (op de foto met Marc Wilmots), voorzitter van de Technische Commissie bij de bond: "Met Verheyen halen we niet alleen veel kennis maar ook een pak ervaring in huis."

  "Ik ben verheugd dat we na Marc Wilmots, Vital Borkelmans en Johan Walem opnieuw een ex-Rode Duivel aan onze groep van nationale trainers kunnen toevoegen."