• home
 • video
 • pas verschenen

  Terek Grozny boet voor wangedrag van voorzitter

  Ramzan Kadyrov ging over de schreef tegen Kazan.

  Terek Grozny, de club van Jonathan Legear, moet een match op neutraal terrein spelen en 200.000 roebel (zo'n 5.000 euro) boete betalen. De Russische bond straft de club zo voor het wangedrag van Ramzan Kadyrov, de voorzitter.

  Kadyrov vond er vorig weekend in de wedstrijd tegen Roebin Kazan niet beter op dan de microfoon van de stadionomroeper af te nemen en de scheidsrechter na rood voor de kapitein van Grozny te betichten van partijdigheid. "Domme idioot, je bent omgekocht", riep hij.

  Na de match ging Kadyrov nog eens verhaal halen in de kleedkamer van de ref. Zijn bodyguards zorgden ervoor dat een official de kleedkamer niet binnenkon en Kadyrov spelde de scheidsrechter vijf minuten de les.