• home
 • video
 • pas verschenen

  PSV onderzoekt spelersgedrag na incidenten

  Jermain Lens was een van de kemphanen bij PSV.

  PSV is de jongste weken een paar keer negatief in het nieuws gekomen. De top van de club is dat beu en gaat na wat er allemaal achter de schermen speelt.

  Erik Pieters was de eerste in een rijtje van drie dat over de schreef ging. De verdediger reageerde woest na een rode kaart en sloeg in de catacomben een ruitje stuk. Daarbij liep hij ernstige verwondingen op aan zijn arm en stond hij enkele weken aan de kant.

  Vorige maand kreeg spits Jeremain Lens het na de wedstrijd tegen Feyenoord aan de stok met Joris Mathijssen. De twee gingen ei zo na met elkaar op de vuist in De Kuip.

  Ook Mark van Bommel liet zich twee weken geleden negatief opmerken. De middenvelder was na de verloren match in Heerenveen betrokken in een stevige scheldpartij aan het adres van Heerenveen-speler Van den Berg.

  PSV heeft nu zijn buik vol van de incidenten. "Dit kan geen toeval meer zijn", zegt algemeen directeur Tiny Sanders. "We gaan op zoek naar de oorzaken."

  "Ik zie spelers als doodnormale jongens binnenkomen, maar soms vertonen ze na 1,5 jaar vreemde trekjes. Kampioenenstress lijkt ons te simpel, daarom gaan we dieper kijken: ligt het aan de club, de clubleiding of nog iets anders?"