• home
 • video
 • pas verschenen

  Memorial Van Damme: Ivo, niet Jean-Claude

  Het nieuwe logo van de Memorial Van Damme.

  De Memorial Van Damme heeft woensdag een nieuw logo voorgesteld. Van Damme, dat is Ivo, en niet Jean-Claude, zoals blijkbaar veel mensen dachten.

  De Memorial Van Damme werd in 1977 in het leven geroepen als eerbetoon aan de betreurde Ivo Van Damme. Die kwam in december 1976 om het leven bij een verkeersongeluk. Ivo Van Damme had in de zomer van '76 twee keer zilver gepakt op de Olympische Spelen van Montréal, op de 800 en de 1.500 meter.

  Door de jaren heen groeide de Memorial Van Damme uit tot een van de belangrijkste atletiekmeetings ter wereld. De volgende editie is op 6 september in het Koning Boudewijnstadion. Woensdag stelde de organisatie een nieuw logo voor. "In honour of Ivo Van Damme", staat er in kleine lettertjes bij.

  "We hebben een studie laten uitvoeren en daaruit bleek dat steeds minder mensen weten wie Ivo Van Damme was", klinkt het. "Veel mensen dachten dat de Memorial een eerbetoon is aan (acteur) Jean-Claude Van Damme."