• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany beperkt zich tot rondjes lopen op de Heizel

  Vincent Kompany traint nog apart.

  Het wordt stilaan de vraag van één miljoen: raakt Vincent Kompany speelklaar voor vrijdag? Hij trainde vandaag weer apart. Thomas Vermaelen, normaal gezien Kompany's collega centraal achterin, weet dat er alternatieven zijn. Ook achter de naam van Steven Defour staan vraagtekens.

  De Rode Duivels trainden vanmiddag een laatste keer op Belgische bodem. Morgenvroeg vliegen ze naar Skopje, de hoofdstad van Macedonië.

  Vrijdag, net voor de match tegen Macedonië, wordt beslist of Vincent Kompany meespeelt. Die liep enkel rondjes en raakte geen bal. Thomas Vermaelen: "Vincent is van wereldniveau, maar we kunnen en moeten dat opvangen."

  Vermaelen zelf twijfelt niet, ook al zat hij de voorbije weken op de bank bij Arsenal. "Ik heb er het volste vertrouwen in. Ik speelde ook al 35 officiële matchen dit seizoen", kaatst hij terug.

  Normaal gezien start Vermaelen centraal achterin. Als het niet met Kompany is, dan met Daniël Van Buyten.

  Wilmots: "Afwachten of Defour kan spelen"

  Steven Defour sloot vandaag net zoals Eden Hazard, Jan Vertonghen en Moussa Dembele weer aan bij de groep, maar Defour blijft last hebben van zijn adductoren. De middenvelder van Porto kon de training niet volmaken.

  "Het is afwachten of Defour fit zal geraken voor de match van vrijdag in Macedonië", zegt bondscoach Marc Wilmots. "We zullen voorzichtig moeten omspringen met Steven."