• home
 • video
 • pas verschenen

  Kangoeroes krijgt ticket voor Ethias League

  De huidige kern van Kangoeroes.

  De Belgische eerste klasse is volgend seizoen zo goed als zeker minstens één basketbalclub rijker. Kangoeroes Boom, de fusieclub van BBC Boom en Kangoeroes Willebroek, heeft goed nieuws gekregen en mag volgend jaar wellicht aantreden in de Ethias League. "Basketbal leeft enorm in deze regio", zegt voorzitter Luc Katra.

  "Officieus hebben we vernomen dat onze aanvraag voor een C-licentie in orde is en dat we onze eerste match op 5 oktober thuis tegen Leuven spelen", zegt voorzitter Katra aan Sporza. "Volgende week woensdag moeten we naar de licentiecommissie, waar we groen licht hopen te krijgen."

  "Met zo'n C-licentie mag je met een kleiner budget in eerste nationale spelen, maar je kunt er niet mee meedingen naar een Europees ticket."

  "Op sportief vlak is de koof tussen eerste en tweede klasse verkleind de jongste jaren, want er spelen veel goeie Belgen in tweede klasse. Enkele clubs beginnen ook met meer Belgen te spelen. En vanaf volgend jaar moeten er ook meer Belgen op het wedstrijdblad staan. Met een ploeg bestaande uit tien Belgen en twee buitenlanders zouden we geen gek figuur slaan."

  "We willen een aantal matchen winnen en hopelijk kunnen we ook eens stunten. Het voordeel is ook dat eerste klasse een gesloten competitie is, waardoor je de club kunt uitbouwen. Je moet je sponsors continuïteit kunnen garanderen en verder denken dan één jaar."

  "Zullen ons budget minstens verdubbelen"

  Vooral financieel is de stap van tweede naar eerste klasse een zware dobber en daar bijten de meeste ambitieuze clubs hun tanden op stuk. "We zullen ons budget minstens verdubbelen", zegt Katra.

  "Ons toeschouwersaantal stijgt en als alle basketbalfans uit de regio eens komen kijken, kunnen we al onze matchen in een uitverkocht huis spelen. Willebroek is een echte basketbalregio. Denk maar aan het grote RC Mechelen uit de jaren 80 en 90. Het leeft hier enorm."

  "Er komt ook een nieuwe zaal in Willebroek, zodat we op middellange termijn een volwaardige eersteklasser kunnen worden. Daarover bestaat een akkoord met het gemeentebestuur."