• home
 • video
 • pas verschenen

  Dwars door Vlaanderen: "Trots op de promotie"

  Vorig jaar won Terpstra Dwars door Vlaanderen.

  Dwars door Vlaanderen is de start van een hele rist topkoersen op Vlaamse bodem na elkaar. Voor het eerst heeft de race van Roeselare naar Waregem het "Buiten Categorie"-statuut. De organisatie is daar trots op en heeft ook een alternatief als het weer zou tegenvallen.

  Dwars door Vlaanderen is "gepromoveerd" naar "Buiten Categorie" en gaat morgen op zoek naar een opvolger voor Niki Terpstra. "We hebben daar hard voor moeten knokken", zegt organisator Guy Delesie aan Sporza.

  "Dit kost ons zo'n 40.000 euro extra, maar hoe hoger de categorie, hoe interessanter het deelnemersveld. We missen wel een aantal renners die ziek zijn na Sanremo, zoals Chavanel. Boonen, Gilbert en Cancellara haakten dan weer af toen Sanremo op zondag werd gezet. Daar moeten we iets op vinden."

  De weersvoorspellingen voor woensdag zijn opnieuw niet hoopgevend. Vrezen de organisatoren niet om hetzelfde lot als Kuurne en Nokere te moeten ondergaan en dat ze ook hun wedstrijd moeten afgelasten?

  "Hier in West-Vlaanderen zou het de voorbije twee dagen regenen, maar toch is het al twee dagen droog. Het weer is te variabel om je aan grote voorspellingen te wagen. We moeten het op de dag zelf bekijken", zegt Delesie.

  "Het moet al heel slecht zijn als we niet starten. We hebben een plan-B, waarbij we klimmen schrappen. Maar dat doen we kort voor of tijdens de race."