• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots wacht tot net voor match voor Kompany

  Vincent Kompany herstelt nog van een kuitblessure.

  De Rode Duivels hebben een tweede keer getraind in de aanloop naar de dubbele WK-kwalificatie-interland met Macedonië. Aanvoerder Vincent Kompany werkte individueel met kinesist Lieven Maesschalck. Ook Eden Hazard, Jan Vertonghen, Moussa Dembele en Steven Defour trainden apart.

  Vincent Kompany staat al enkele weken langs de kant. Eind januari viel hij uit met een kuitblessure.

  De interland van vrijdagavond in Macedonië wordt kantje boord voor de centrale verdediger. Vlak voor de wedstrijd beslist bondscoach Marc Wilmots (foto) met zijn staf of de aanvoerder kan spelen.

  Ook Eden Hazard, Jan Vertonghen, Moussa Dembele en Steven Defour werkten een apart programma af. Nacer Chadli is dan weer verlost van zijn kuitblessure en geraakt speelklaar voor de WK-kwalificatiewedstrijd.

  "Plezier en kwaliteit op training"

  De rest van de nationale selectie trainde anderhalf uur op de oefenterreinen van Anderlecht. "Ik heb veel plezier gezien op training en daarnaast ook veel kwaliteit tijdens de oefeningen op de korte ruimte", zegt Marc Wilmots.

  "Woensdag verwacht ik iedereen fit op het trainingsveld. Woensdagavond krijgen de spelers een analyse van de tegenstander, want donderdag vertrekken we al richting Macedonië."

  Wilmots verwacht een zware wedstrijd in Skopje. "De Macedoniërs vechten voor hun land en zijn dus hard in de duels."

  "Bondscoach Janevski durft zijn tactiek wel eens te wijzigen. Het is dus koffiedik kijken, maar wij moeten in de eerste plaats naar onszelf kijken. We moeten een collectief blok op de mat zetten."

  De Bruyne: "Knokken"

  Macedonië wordt vrijdag een harde noot om te kraken. "Ze pakten 17 gele kaarten in hun laatste vier matchen, dat wordt dus sowieso knokken", vertelt Rode Duivel Kevin De Bruyne (foto).

  "Maar we gaan naar Skopje om te winnen. De match in Macedonië wordt in ieder geval helemaal anders dan in Brussel."

  "In welke rol ik speel, maakt voor mij niet veel uit. Het is de coach die beslist in welke tactiek we spelen."

  "Ik ben er in ieder geval klaar voor. Ik voel dat ik door het spelen in de Bundesliga fysiek sterker ben geworden", zegt de speler van Werder Bremen.