• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhoenacker: "Geprikkeld na Hawaï"

  Vanhoenacker: "Me laten gaan in de winter"

  Voor Marino Vanhoenacker begint het seizoen komend weekend in Melbourne. De 36-jarige triatleet wil de teleurstelling van Hawaï doorspoelen, waar hij moest opgeven tijdens de marathon.

  Vanhoenacker verblijft al even in Australië om de Ironman van Melbourne voor te bereiden. Sporza belde hem op en kreeg een gemotiveerd man aan de lijn.

  "Na een fiasco ben ik altijd geprikkeld om te tonen dat ik het wel kan. Dat is nu niet anders", zegt Vanhoenacker. "Ik heb een goede voorbereiding achter de rug."

  "Ik vertoef al drie weken in Australië. En alles verloopt goed. Ik ben best nerveus. Samen met de Australiër Craig Alexander ben ik de topfavoriet. Tien anderen zullen ons proberen te dwarsbomen."

  In de Ironman in Hawaï was Vanhoenacker op weg naar de zege, maar de tweede helft van de marathon was er te veel aan. "Nooit was ik er zo dicht bij."

  "Het is de grootste ontgoocheling in mijn carrière. Hopelijk hoef ik dat nooit meer mee te maken", zegt hij. "Stoppen was nooit een optie, maar ik heb wel moeite gehad om me weer op te laden. In de winter heb ik me even laten gaan. De riem moest er af. Twee maanden heb ik nauwelijks getraind."

  "Ik blijf in Hawaï geloven. Daarom wil ik in de Ironmans van Melbourne en Frankfurt mijn deelname aan Hawaï veiligstellen."