• home
 • video
 • pas verschenen

  Michael Owen: "Het is tijd om te stoppen"

  Michael Owen stopt in juni met voetballen.

  Michael Owen hangt na dit seizoen zijn schoenen aan de haak. De Engelse spits, 33 intussen, ontplofte als prille tiener bij Liverpool, maar deemsterde na enkele succesvolle jaren weg door blessures. Momenteel is hij nog aan de slag bij Stoke City.

  Michael Owen debuteerde op zijn 17e in het eerste elftal van Liverpool en scoorde prompt. Hij ontpopte zich in geen tijd tot publiekslieveling en zou in 216 wedstrijden voor Liverpool 118 keer scoren.

  In 2004 ruilde Owen Liverpool voor Real Madrid, maar daar haalde hij nauwelijks zijn niveau van in Engeland. Na één seizoen in Spanje haalde Newcastle de pocketspits opnieuw naar de Premier League. Blessures bleven Owen parten spelen en in vier seizoenen speelde hij slechts 71 wedstrijden. Daarin scoorde hij 26 keer.

  In 2009 viste Alex Ferguson een transfervrije Owen op bij Manchester United. Daar bleef hij tot vorig zomer, toen hij zijn kribbel zette bij Stoke City. Dit seizoen trof hij één keer raak in zes wedstrijden.

  "Het is tijd om te stoppen", zegt Owen, die in 89 wedstrijden voor Engeland 40 keer scoorde. "Vooraf had ik enkel kunnen dromen van de carrière die ik achter de rug heb. Ik wil iedereen - vooral mijn familie - bedanken voor de steun die ik steeds gekregen heb."

  Owen kreeg meteen veel reacties op zijn afscheid. "Ik had deze beslissing al even genomen. Al die fijne berichten had ik niet verwacht. Ik ben diep ontroerd door alle reacties", aldus Owen, die in 2001 ook de Gouden Bal in ontvangst mocht nemen.