• home
 • video
 • pas verschenen

  Matt Lojeski haalt EK-selectie van Belgian Lions

  Matt Lojeski wil voor de Lions spelen.

  Bondscoach Eddy Casteels heeft zijn preselectie bekendgemaakt voor het EK basketbal in september. Matt Lojeski zit erbij, de Oostende-speler verwacht dat hij tegen de zomer een Belgisch paspoort zal hebben.

  De 27-jarige Matt Lojeski is al enkele jaren een van de smaakmakers in de Belgische competitie. De Amerikaanse forward heeft het hier duidelijk naar zijn zin, want hij heeft zelf gesolliciteerd bij de Lions. 

  Als alles volgens plan verloopt, beschikt Lojeski voor de zomer over een Belgisch paspoort en kan hij mee naar het EK, waarvoor de Belgen zich wisten te plaatsen. Bondscoach Eddy Casteels (kleine foto) nam Lojeski alvast op in zijn preselectie.

  Lojeski's ploegmaat Tomas Van den Spiegel maakt, ondanks een aanslepende voetblessure, ook deel uit van de selectie. Didier Mbenga is er niet bij.

  De Belgian Lions zullen het EK voorbereiden in een toernooi in Antwerpen. Van 17 tot en met 19 augustus spelen ze in een vierlandentoernooi tegen Polen, Israël en Italië. Ook die drie landen zijn er in september bij op het EK.

  Selectie Belgian Lions

  • Beghin (Charleroi)
  • Bosco (Luik)
  • De Zeeuw (Antwerp Giants)
  • Dreesen (Okapi Aalstar)
  • Driesen (Antwerp Giants)
  • Gillet (Luik)
  • Gorgemans (Bergen)
  • Hervelle (Bilbao)
  • Iarochevitch (Luik)
  • Jadin (Charleroi)
  • Lojeski (Oostende)
  • Marnegrave (Leuven Bears)
  • Massot (Charleroi)
  • Moors (Antwerp Giants)
  • Mukubu (Luik)
  • Muya (Bergen)
  • Mwema (Antwerp Giants)
  • Rademakers (Antwerp Giants)
  • Salumu (Oostende)
  • Serron (Oostende)
  • Steinbach (Charleroi)
  • Tabu (Cantu)
  • Van den Spiegel (Oostende)
  • Van Rossom (Zaragoza)