• home
 • video
 • pas verschenen

  Chavanel: "Ik voel mij al weken goed"

  Chavanel trok zondag ten aanval op de Poggio.

  Sylvain Chavanel is sinds zondag de nummer 1 op de UCI-ranking en "zijn" Vlaamse koersen komen eraan. De Fransman van Omega Pharma-Quick Step kijkt ernaar uit. En nu Tom Boonen nog geen 100 procent is, is Chavanel het speerpunt van de ploeg.

  Sylvain Chavanel reed zondag een uitstekende Milaan-Sanremo, ondanks de barre weersomstandigheden. Op de Poggio viel hij aan.

  "Ik heb naast een monument gegrepen, maar ik ben niet ontgoocheld. Boven op de Poggio had ik krampen en toen ik zag dat Peter Sagan aansloot, wist ik dat ik geen kans maakte in de sprint", vertelt Chavanel (33) in Le Soir. "Maar ik heb alles gegeven."

  Morgen Dwars door Vlaanderen, vrijdag E3 en zondag Gent-Wevelgem, de koersen van Chavanel volgen elkaar in sneltempo op. Bij Omega Pharma-Quick Step rekenen ze op de Fransman, want Tom Boonen schaaft nog aan zijn conditie. Voor extra druk zorgt het niet. "Ik voel mij al weken goed", laat Chavanel optekenen.

  "Bij deze ploeg ontdekte ik mijn talent voor de Vlaamse koersen. Anders had ik dit nooit gekund. Ik heb de kasseien later ontdekt dan de anderen, maar ik ben dicht bij een grote zege. Steeds dichter."

  Chavanel won Dwars door Vlaanderen in 2008. Toen reed hij nog voor Cofidis. In de Ronde van Vlaanderen 2011 eindigde hij tweede, achter Nick Nuyens. Sinds 2009 zit hij in de stal van Patrick Lefevere.