• home
 • video
 • pas verschenen

  Benteke: "Gezonde concurrentie met Lukaku"

  De Rode Duivels rekenen op de goals van Christian Benteke.

  Christian Benteke lijkt bij de Rode Duivels de voorkeur te hebben op Romelu Lukaku, maar Benteke spreekt wel van veel wederzijds respect tussen de twee "Engelse" spitsen. Jelle Vossen komt in de hiërarchie na Benteke en Lukaku. "Ik ken mijn plaats in deze groep", zegt hij.

  Met Christian Benteke en Romelu Lukaku telt België momenteel twee spitsen die het prima doen in de Premier League. "Dat we het goed doen in Engeland is belangrijk voor de Duivels", zegt Benteke.

  "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat er geen concurrentie is tussen ons. Maar we respecteren elkaar wel. Toen Lukaku scoorde tegen Liverpool, heb ik hem een sms gestuurd om hem te feliciteren. En na mijn goal tegen Reading kreeg ik ook een sms'je van hem."

  "De bondscoach zal uiteindelijk beslissen wie speelt, maar ik denk dat Romelu en ik ook samen zouden kunnen spelen."

  Naast Benteke en Lukaku rekent bondscoach Marc Wilmots ook weer op Jelle Vossen. De spits van RC Genk was er niet bij tegen Slovakije. "Ik ben hard blijven werk bij Genk. Deze selectie is een beloning", zegt hij.

  "Ik ken wel mijn plaats in deze groep. Benteke en Lukaku doen het goed in Engeland en die competitie staat nu eenmaal hoger aangeschreven dan de Belgische. Daar heb ik respect voor."

  "Ik heb niet de body van Benteke of Lukaku, maar op sommige momenten kan ik waardevol zijn. Mijn kwaliteit is dat ik makkelijk scoor. Als de bal er niet in wil, kan ik een meerwaarde zijn."