• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld: "Elke club laat steken vallen"

  Toby Alderweireld en Ajax staan voorlopig op kop in Nederland.

  De titelstrijd in Nederland is ongemeen spannend, met vier ploegen op een zakdoek. Met Ajax-verdediger Toby Alderweireld en PSV-aanvaller Dries Mertens zijn er ook twee Rode Duivels betrokken in het titeldebat.

  "Het is zo spannend omdat geen enkele club constant presteert. Iedereen laat wel eens een steek vallen. Bij Ajax vertrokken vorige zomer veel sterkhouders. Daardoor was het aanvankelijk wat zoeken. Maar meestal komen we tegen het einde opzetten. Hopelijk nu ook", zegt Alderweireld in Het Laatste Nieuws.

  Mertens: "PSV is ook nooit echt constant geweest dit seizoen. Als het goed draait, kunnen we tegen iedereen fors uithalen. Maar als we minder zijn, dan draait het meteen vierkant."

  Toby Alderweireld en Dries Mertens zijn allebei sterkhouder bij een topclub in Nederland. Dan is een transfer naar een grote competitie nooit ver weg. Houden ze daarbij het WK in hun achterhoofd?

  Alderweireld: "Ik zou wel uitkijken waar ik teken. Ik wil niet naar een club waar al vier spelers voor mijn positie rondlopen. Ik hoef ook niet naar een Engelse middenmoter. Dan blijf ik beter bij Ajax. Ik kan me eigenlijk wel vinden in het parcours van Jan Vertonghen. Twee keer kampioen met Ajax, alle stadions drie à vier keer gezien en dan een stap hogerop gezet."

  Ook Mertens is geduldig: "Ik heb genoeg vertrouwen om ook bij een andere club een basisplaats af te dwingen. Maar de bondscoach schat PSV ook hoog genoeg in. Hij beseft dat ik in Eindhoven nog veel kan leren."