• home
 • video
 • pas verschenen

  "Net nu moeten we solidair zijn"

  Biglia brak zijn neus en voetbalt met een masker.

  De spelers van Anderlecht weten hoe laat het is, nu de play-offs eraan komen. Aanvoerder Lucas Biglia en doelman Silvio Proto zetten hun ploegmaats op scherp na de magere prestaties van paars-wit de laatste weken. "Dit mag ons niet stoppen."

  Lucas Biglia kijkt in eigen boezem bij de start van Play-off I. "Die match van zaterdag in Gent was de slechtste van Anderlecht dit seizoen", zegt de 27-jarige aanvoerder in Het Nieuwsblad. "Maar we zijn zeker niet in paniek."

  "We spelen niet op niveau de laatste weken, maar we staan nog eerste. Voor wie moeten wij bang zijn? Als we bang zouden zijn, kunnen we beter stoppen met de competitie."

  "Dit mag ons niet stoppen. We hebben nu twee weken om klaar te zijn. We hebben genoeg kwaliteit om de geschorsten op te vangen. Het scenario is simpel: we moeten het match per match bekijken en niet denken aan het scenario van twee jaar geleden, toen de play-offs een tegenvaller waren."

  Silvio Proto: "Ik zeg het al langer: onze grootste tegenstander is Anderlecht zelf. Dat zijn geen loze woorden. We moeten écht op onze hoede zijn", zegt Proto in La Dernière Heure. "We moeten juist nu solidair zijn."

  "Als sommigen voetballen voor een transfer in plaats van voor de ploeg, komen we in de problemen. Onze kracht moet het collectief blijven. Met de druk kunnen we wel om."